Arvot

maailma täynnä hyvää

about our sustainability a world of good

Tee on veden jälkeen maailman suosituin juoma – teetä juodaan jopa 70000 kuppia joka ikinen sekunti! Harmittavan usein teetyöläiset eivät kuitenkaan saa reilua korvausta työstään. Siksi me olemme erityisen ylpeitä siitä, että olemme maailman suurin Reilun kaupan teebrändi.

25 years of fairtrade

Clipperistä tuli Ison-Britannian ensimmäinen Reilun kaupan teetalo vuonna 1994. 25 vuotta myöhemmin Clipper on maailman suurin Reilun kaupan teen ostaja. Ostamalla Clipperin Reilun kaupan teetä olet auttanut meitä maksamaan tuottajillemme jo yli 3,5 miljoonaa euroa Reilun kaupan lisinä.


mitä reilu kauppa tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Kun ostat Reilun kaupan teetä, edistät teenviljelijöiden ja -poimijoiden sekä heidän perheidensä ja yhteisöjensä turvallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia – ja se on vasta alkua.

about our sustainability what’s fairtrade & why is it important?

Reilu kauppa tukee työntekijöiden oikeuksia ja varmistaa, että viljelijöille maksetaan reilu korvaus työstään. Kun ostamme teetä Reilun kaupan ehdoilla, maksamme siitä sekä Reilun kaupan vähimmäishinnan että Reilun kaupan lisän. Reilun kaupan lisä on rahaa, jonka viljelijät ja maatyöläiset voivat sijoittaa haluamiinsa hankkeisiin, joiden tarkoituksena on parantaa yhteisön koulutus-, terveys- ja asumisstandardeja.

Commuity schools

Reilun kaupan avulla he voivat parantaa työolosuhteitaan ja oppia uusia ja parempia tapoja viljellä maataan ja huolehtia ympäristöstään. He voivat myös varmistaa lapsilleen riittävän ruoan ja koulutuksen.

Community clinic

Yhteisöt voivat sijoittaa esimerkiksi puhtaaseen veteen ja klinikoihin, jotka edistävät kaikkien terveyttä ja hyvinvointia. Kannattaa siis varmistaa, että kupissasi on aina Reilun kaupan juomaa.

fairtrade illustration

reilun kaupan sertifiointimerkki

Kun valitset Reilun kaupan sertifiointimerkillä varustetun tuotteen, tiedät, että sen tuottajille on maksettu oikeudenmukainen ja vakaa hinta. Reilu korvaus tarkoittaa, että tuottajat voivat kehittää liiketoimintaansa ja päästä irti köyhyysloukusta.

Fairtrade logo

pidä silmällä logoa

Vieraile Reilun kaupan verkkosivustolla ja lue lisää kaikista heidän tärkeistä toiminnoistaan.


läpinäkyvä hankinta

Uskomme, että hankintaprosessien läpinäkyvyys auttaa meitä rakentamaan kestävämmän toimitusketjun, jossa kaikilla teeteollisuuden sidosryhmillä tuottajista työläisiin ja kansalaisjärjestöihin on mahdollisuus tulla kuulluiksi.

Great tea doesn't come easy

hyvä tee ei synny helposti

Tee on paljon työvoimaa vaativa tuote. Työntekijöitä tarvitaan niin pelloille poimimaan, kitkemään, karsimaan ja kompostoimaan kuin tehtaisiin, joissa teelehdet prosessoidaan. Yli 80 % Assamin teenpoimijoista on naisia.

Clipper natural fair delicious footer