vastuullinen tee?

Miten valita mahdollisimman vastuullinen tee? Osta aina reilua kauppaa, tuotannoltaan vähäpäästöistä ja luomua.

why make the switch to organic tea

Tee on maailman toiseksi juoduin juoma heti veden jälkeen. Siksi jokaisella teekupillisella on väliä! Nämä kolme teepaketin kyljestä löytyvää seikkaa tarkastamalla voit ostaa teetä hyvällä mielellä.

1. Reilu kauppa suositeltavin sertifikaatti

Yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkivan kansalaisjärjestö Finnwatchin tuoreen raportin mukaan Reilu kauppa on teen sertifiointijärjestelmistä kaikkein kunnianhimoisin ja jo siksikin ensisijaisesti suositeltava vaihtoehto niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Reilu kauppa tukee työntekijöiden oikeuksia ja varmistaa, että viljelijöille maksetaan reilu korvaus työstään.

Clipperistä tuli Ison-Britannian ensimmäinen Reilun kaupan teetalo vuonna 1994. 25 vuotta myöhemmin Clipper on maailman suurin Reilun kaupan teen ostaja. Vuosien saatossa Clipper on maksanut tuottajilleen jo yli 4,5 miljoonaa euroa Reilun Kaupan lisinä. Kun Clipper ostaa teetä Reilun kaupan ehdoilla, se maksaa siitä sekä Reilun kaupan vähimmäishinnan että Reilun kaupan lisän. Reilun kaupan lisä on rahaa, jonka viljelijät ja maatyöläiset voivat sijoittaa haluamiinsa hankkeisiin, joiden tarkoituksena on parantaa yhteisön koulutus-, terveys- ja asumisstandardeja.

2. Huomioi tuotannon hiilijalanjälki

Ilmastokriisi uhkaa muuttaa perinteiset tuotantoalueet teen viljelyyn sopimattomiksi. Muutokset satoisuudessa, teen laadussa ja viljelyalueiden sijainnissa vaikuttavat lopulta hintoihin, kysyntään, teestä elantonsa saavien miljoonien ihmisten toimeentuloon sekä tuotantomaiden talouteen.

Clipperin mustan teen tuotanto on 100 % hiilineutraalia. Clipperin pakkaukset ovat täysin kierrätettäviä ja valtaosin myös biohajoavia ja niillä on Forest Stewardship Council (FSC) -sertifiointi. Teepussit ovat muovittomia sekä valkaisettomia ja pakkausmateriaalit teepussin narua myöten myös luomua.

3. Osta luomua

Luomutuotanto torjuu ilmastonmuutosta, sillä elävä maaperä sitoo viisinkertaisesti hiiltä metsään verrattuna.

Clipper ostaa teensä luomuna ja Reilu kauppa -sertifioituna. Tämä tarkoittaa sitä, että se pystyy ostamaan teetä vain 44 tilalta maailman tuhansista teetiloista. Esimerkiksi Assamin alueella, jossa tuotetaan valtaosa maailman teestä, Clipper ostaa teetä vain seitsemältä tarkkaan valitulta kumppanilta. Clipperille on tärkeä toimia vain niiden kumppanien kanssa, jotka sitoutuvat paitsi suojelemaan ympäristöä, myös edistämään työntekijöidensä ja heidän perheidensä elämänlaatua.


Clipper natural fair delicious footer